MEAmidt

Den digitale transformation (II)


Dato og tid

Mandag d. 11. juni 2018 kl. 08:30 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 8. juni 2018 kl. 12:00

Sted

Scandic Silkeborg
Udgårdsvej 2
8600 Silkeborg
Denmark

Arrangør

MEAmidt
+45 70 22 00 76
info@meamidt.dk

“Den digitale revolution bliver mindst lige så gennemgribende som den industrielle.” (citat Jan Damsgard)

Navne som Mobilepay, Amazon, Google og Apple er efterhånden kendt af alle. Men hvordan kan det passe at de spiller så store roller i den digitale økonomi, som de gør? Hvorfor blev den danske app Endomondo solgt for 575 millioner? Hvordan kan Facebook have et overskud på mere end 12 milliarder dollars, når det er gratis at bruge?”

Et rigtig spændende MEA modul om digitalisering venter; nu har du muligheden for at blive endnu klogere på digitaliseringens muligheder og udfordringer!

Program


09:00 – 09:30
Siden sidst og samt status for arbejdet i Disruptionrådet

09:30 – 11:00 Digital værdiskabelse og styrkede kunderelationer

  • Centrale spørgsmål: Hvordan skabes og styrkes kunderelationer gennem digitale standarder og skifteomkostninger

Litteratur:
Kapitlet “Det digitale ægteskab” i Den Digitale Omstilling: 9 radikale udfordringer som erhvervslivet skal overleve (2017). by Jan Damsgaard DJØFs forlag


11:00 – 11:15 Pause

11:15 – 12:00 Workshop: Blockchain og dets potentiale

  • Centrale spørgsmål: Hvad er blockchain? Og hvordan kan det bruges i erhvervslivet?


Litteratur:
Kapitlet “ Hvorfor eje, når man kan dele?” i Den Digitale Omstilling: 9 radikale udfordringer som erhvervslivet skal overleve af Jan Damsgaard DJØFs forlag (2017)

Case: Blockchain baserede forsyningskæder i fødevareindustrien


12:00 – 13:00 Frokost

13:00 – 14:15 Workshop: Internet of Things

  • Centrale spørgsmål: Hvordan kan man indbygge IoT teknologi i sine produkter og transformere sine forretningsmodeller? Hvilken IoT teknologi skal man vælge?


Deltagerne udpeger tre danske producenter som vi anvender som cases

Litteratur: Kapitlerne “ 200 mia. maskiner kan ikke tage fejl“ i Den Digitale Omstilling: 9 radikale udfordringer som erhvervslivet skal overleve af Jan Damsgaard DJØFs forlag (2017)


14:15 – 14:30 Pause

14:30 – 15:45 Globale e-handelsplatforme og danske virksomheders muligheder for e-eksport

  • Centrale spørgsmål: Hvordan vil de globale e-handels platforme transformere butikkerne og dagligvarehandlen i DK? Hvordan åbner de globale e-handelsplatforme de internationale markeder for danske producenter?


15:45 – 16:00 Afslutning og fælles refleksion – hvor er erhvervslivet på vej hen?

I programmet står der nævnt nogle kapitler fra Jan Damsgaards bog "Den digitale omstilling". Bogen kan købes på nettet til omkring 230 kr.

Det er dog ikke et krav, at have den med eller have den læst til modulet.

Professor Jan Damsgaard er leder institut for Digitalisering på CBS; kommer endnu engang til MEA – og holder en spændende dag i digitaliseringens tegn. Jan Damsgaard vil give en overblik i og en forståelsesramme af den digitale udvikling.

Jan forsker i forretningsstrategier for digitalisering, disruption, platformsøkonomi, Big Data og Internet of Things. Som fast medlem af regeringens “Disruptionråd” og med titlen “Digital Vismand” udpeget af Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) er Jan Damsgaard med til at sætte den digitale dagsorden i Danmark. Som bestyrelsesmedlem i tre opstartsvirksomheder, der bygger på platformsøkonomi, er Jan Damsgaard med til at lægge digitale strategier i danske virksomheder. Jan er medlem af bestyrelsen i AutoProff A/S, der er autobranchens største B2B platform for handel med brugte indbytningsbiler. Jan er ligeledes bestyrelsesmedlem i Julian Holding II A/S, der investerer i en række store restaurationer efter platformskonceptet street food. Og endelig er Jan bestyrelsesmedlem i IoT Denmark A/S, der driver Sigfox-netværket i Danmark – det første globale netværk dedikeret til IoT “Internet of Things”.

Deltagelse i MEA modulerne er gratis. Afbud skal dog meddeles senest 3 dage før modulet afholdes, ellers vil der blive opkrævet et ”no show” gebyr på 500 ex. moms.

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

MEAmidt
+45 70 22 00 76
info@meamidt.dk